Напередодні Дня захисника України 11 жовтня 2019 року учні під керівництвом заступника директора школи з виховної роботи Фіщук Т.Г. влаштували гру-квест «Козацька слава», в якій нащадки козаків повинні були показати свої знання, винахідливість, таланти та волю до перемоги.
Перед початком змагань, учасників ознайомили із правилами, за якими:
кожна команда отримувала маршрутний лист і проходила станції згідно свого маршруту;
координатори на кожній станції після виконання завдання робили відмітки у маршрутному листі (час виконання завдання, кількість набраних балів);
для того, щоб команда стала переможцем, усім її членам потрібно пройти усі «зупинки» виконати завдання правильно, і якомога швидше, та дістатися фінішу.
Станцій було кілька: «Старт» (подвір’я школи); історична «Хто більше?» (бібліотека); відгадай мелодію «Український мюзикл» (кабінет інформатики); спортивна «Спритний козак» та дартс «Влучний стрілець» (обидві були розташовані у спортзалі); пантоміма «Крокодил» (фойє школи); «Творчий пазл» декламування вірша (координаційний центр); розборка, зборка автомата (подвір’я школи); туризм «Смуга перешкод» (дерево мудрості); сюрприз «Смакові рецептори» (польова кухня); фініш «Підсумки» (координаційний центр).
Перешкоди учасникам змагань робили не тільки організатори, а й погода, адже надворі було похмуро та вітряно. Кращого настрою та мотивації до перемоги додавала тематична музика українського стилю, яка лунала упродовж усього квесту на подвір’ї школи
Кожна команда-учасник мала своєрідну форму, герб та назву.
Після підбиття підсумків, скрупульозне журі квесту оголосило переможців. Перед школярами виступив отаман шкільної січі Ігор Рудчик, який подякував усім причетним, зокрема спонсорці Тетяні Савчук, за підтримку та організацію заходу.
Згодом Ігор Миколайович вручив солодкі подарунки та відзнаки учасникам змагань.
ІІІ місце зайняла команда «Легіони», учні 11-А класу, ІІ місце посіли «Усуси», учні 10-А класу, а І місце виборола команда «Стріла» учнів 10-Б класу.
Наприкінці заходу, усіх учасників змагань запросили до польової кухні, де вони мали нагоду поласувати кулішем та узваром.