Ні для кого не секрет, що більшість «магазинних» цукерок містять дуже мало корисних інгредієнтів, а жирів, консервантів, ароматизаторів, різних підсилювачів смаку та інших добавок у них більш, ніж достатньо. Тому їсти багато цукерок шкідливо для організму навіть дорослої людини, а що й казати про дітей.
Що ж робити, якщо цукерок хочеться, а шкодити здоров’ю не хочеться?
Учні 4-В класу Гурська Тетяна та Корецький Антон за допомогою класовода Шкутник Т.Р. та асистента вчителя Шиманської С.В. спробували на уроці ЯДС самостійно виготовити «корисні цукерки» з натуральних продуктів (без додавання цукру і без штучних барвників), скориставшись старовинними рецептами та показали весь технологічний процес для учнів класу.