Візит начальника Ковельської районної військової адміністрації

     29 березня 2024 року на Ратнівщині з робочим візитом побувала начальник Ковельської районної військової адміністрації Ольга Черен. Разом з Ратнівським селищним головою Віталієм Біруком та начальником управління гуманітарної політики Олександром Денисюком Ольга Миколаївна відвідала Ратнівський ліцей  № 2 ім. М. Заліпи.

     Під час огляду закладу селищний голова Бірук В.І. детально ознайомив Ольгу Миколаївну з важливою для громади проблемою – необхідністю реконструкції приміщень ліцею. Віталій Іванович зазначив, що приміщення освітнього закладу були побудовані ще в 1961 році. Відтоді жодного разу не проводилися капітальні ремонтні роботи, тому практично в аварійному стані знаходяться покрівлі, вікна, окремі ділянки стін, потребують тепломодернізації фасади. Управлінням гуманітарної політики було замовлено та виготовлено проектно-кошторисну документацію, яка передбачає реконструкцію існуючих приміщень, їх перекриття і тепломодернізацію, а також добудову спортивного залу. Загальна кошторисна вартість проекту складає 183,721 мільйона гривень. Залучити такі кошти для проведення робіт сьогодні не має можливості ні селищна рада, ні Ковельська районна військова адміністрація.

     Після візуального огляду будівель, ознайомлення з проектною документацією, фотоматеріалами та спілкування з директором ліцею Рудчиком І.М. Ольга Миколаївна пообіцяла всебічне сприяння зі свого боку для залучення хоча б частини коштів на проведення першочергових робіт у 2024 році: укріплення стіни корпусу № 1 та перекриття двох навчальних корпусів.